Zelfstandig studeren

Naast vakinhoudelijke bijles en begeleide studiesessies bieden we in onze praktijk in Edegem ook zelfstandige studiesessies aan. Waarom leerlingen liever in onze praktijk studeren dan thuis:

 • Studeren zonder afleiding
  Onze praktijk werd specifiek ingericht tot de ideale studie-omgeving. Over alle details werd nagedacht: van de sfeervolle verlichting tot de computermuizen die geruisloos klikken. Je legt je smartphone aan de kant en wordt twee uur ondergedompeld in een rustige ruimte, waar je ongestoord productief kan zijn. Wie om te studeren een computer nodig heeft, kan gebruik maken van de onze waarop afleidende websites Facebook geblokkeerd zijn.
   
 • Gezonde versnaperingen
  Tijdens een zelfstandige studiesessie krijgen leerlingen drankjes en gezonde versnaperingen aangeboden, om het energieniveau op peil te houden. Als leerling merk je zo dat er een team achter je staat dat je ondersteunt. Om een slagzin van ons teamlid Fran te lenen: "Je doet het zelf, maar je moet het niet op je eentje doen"!
   
 • Gemoedsrust
  Thuis is het voor veel leerlingen moeilijk om inspanning (studeren) en ontspanning gescheiden te houden. In onze praktijk is het opzet duidelijk: efficiënt studeren. Zo kom je in de juiste mindset en ben je veel productiever dan thuis. Nadien heb je meer ruimte voor ontspanning. Ook als ouder heb je zo de gemoedsrust dat de studie-uren productief besteed werden.