Fran
Lamoline

Fran met wensballon
Fran heeft 20 jaar ervaring in het begeleiden van kinderen, jongeren en ouders. Ze is mama van twee tieners.
Studiecoaching
1e graad sec. ond.
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Edegem
Welzijn
Lager onderwijs
1e graad sec. ond.
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Edegem
Online

Opleiding en ervaring

 

Hallo, ik ben Fran. 20 jaar geleden startte ik met lesgeven in het lager onderwijs. Ik had de tofste job. Gaandeweg merkte ik dat ik weinig kon investeren in het welzijn van jongeren. Daarom werd ik zorgcoördinator. Dat leek nog steeds niet voldoende. Ik wilde méér betekenen voor hen. In het onderwijs ontbrak iets. Mensen zijn geen standaard product en hoeven dus niet in een systeem te passen. Toch heb ik lang dat gevoel daar wél gehad. Ik stapte uit het onderwijs en schoolde me om. Ik volgde tal van opleidingen in binnen- en buitenland en werd Mental Coach en Kindertolk. Ik specialiseerde mij in hoogsensitiviteit, opvoeding en communicatie. Zo ontstond mijn coachingspraktijk IO ( het Italiaans voor ‘Ik’). Waar de ‘ik’ centraal staat.

Fran in zetel

Ondersteuning voor jongeren en ouders

 

Ik ondersteun jongeren, volwassenen, ouders en gezinnen (1-op-1 én in groep) die op zoek zijn naar zelfvertrouwen, weerbaarheid en evenwicht. Hoe grenzen aangeven, omgaan met stress, perfectionisme en faalangst. Wat kan ik doen bij piekeren, conflicten of heftige emoties? Hoe ga ik om met onprettige situaties waar ik geen vat op heb?

Kortom: Hoe opnieuw leven in plaats van te overleven. Ik geef tips, tools en inzichten om je rugzak te vullen zodat je zélf een wereld kan maken die voor je werkt. Tijdens de workshops ‘Mentaal Optimaal’ kan je hiervoor de basis leggen.

Daarnaast begeleid ik ouders en jongeren in het verbeteren van onderlinge communicatie. Samen bekijken we wat de onderliggende frustraties zijn en zoeken we naar waar het écht om draait.  We bekijken valkuilen en zorgen ook voor herstelmomenten.  Op die manier ontstaat er een positieve, open sfeer waar elke boodschap gebracht en gehoord kan worden en dat komt de relatie alleen maar ten goede.

Studiecoaching

 

Jongeren brengen veel tijd door op school en krijgen er heel wat leerstof te verwerken. Een goede studiemethode ontwikkelen lukt echter vaak niet vanzelf. Als studiecoach leer ik jongeren hun schoolwerk optimaal uit te voeren.

Tijdens de workshops ‘Leren Studeren’ geef ik jongeren de tools in handen om leerstof op een zelfstandige manier te kunnen verwerken. Daarnaast is ook één-op-één coaching mogelijk.

Fran Lamoline "Je doet het zelf, maar je moet het niet alleen doen"

Kindertolk voor ouders

 

Naast mental coach ben ik ook Kindertolk.  Dat deel zet ik in bij kinderen die niet willen praten, hulp weigeren, of nog te jong zijn om te coachen (baby’s, peuters, kleuters,…).  Ik ga dan met één van de ouders aan de slag. Ik vertaal wat het kind door zijn of haar gedrag aan de omgeving duidelijk wil maken. Dit kan gaan over slapeloosheid, driftbuien, faalangst tot zelfs een ziekte die herhaaldelijk terugkomt… Doordat de ouder zaken anders gaat aanpakken, verandert het gedrag van het kind.  Een prachtig traject!

Ik geef ouders graag een inkijk in het brein en denkpatroon van kinderen en jongeren.  Geen grootse theorieën, wel kleine aanpassingen die een groot verschil betekenen. Als mama van twee tieners weet ik wat het is om als professional én als ouder, jongeren in deze tijd en maatschappij te begeleiden en groot te brengen. Als je dat ook op een efficiënte en snelle manier kan doen, is dat een pluspunt. Welkom!

 • Stop met zoeken! Fran brengt het licht 🙂
  Elke R (30j)
 • Lieve Fran, dankjewel voor je tijd en luisterend oor tijdens de sessies. Jij hebt de gave heel snel en efficiënt te werken. De rest is tijd die je nodig hebt om als cliënt het proces zijn gang te laten gaan en te integreren wat je nodig hebt. Ik ken niemand die meer ‘zonder oordeel’ is dan Fran.
  Annelies V (42j)
 • Ik heb een beetje last gehad met het ‘etiketten-kleven’. Mijn zoon is gevoelig, er is niets mis met hem! Nadat S de workshop Buitengewoon Krachtig had gevolgd wilde hij niet meer naar de speeltherapie. Hij is nu vaste gast bij Fran. Zij geeft tips waar hij écht iets mee is. Niets wolligs of soft. S ontdekt beetje bij beetje dat hij een mooie kracht heeft.
  Kelly D (mama van S 10j)
 • Mijn zoon liep gebukt onder een soort ‘zware mantel’. Hij huilde veel en kon niet aangeven wat er was. We zaten met onze handen in ons haar. Fran hielp ons met een Kindertolktraject. Wat een fantastische ervaring. Kinderen helpen via de ouders… wij zijn dankbaar voor het mooie cadeau dat Fran ons gaf. J is zonder dat hij Fran ooit zag weer een blije en onbezorgde kleuter.
  Veronique W (38j)
 • De weinige woorden die Fran uitspreekt, zijn er altijd BOENK op! Wat ze doet is zo veel waard, want mijn LEVEN is gewoon veel waard. Ze heeft mij doen inzien dat hoogsensitiviteit een superpower is!
  Ken D (45j)

Aanbod

 
Beschrijving
Tarief
Afspraak maken
Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 50 minuten.

€50 (50 minuten)

Kennismakingsgesprek in Edegem

Kennismakingsgesprek via videocall

Coaching voor jongeren

Een coaching sessie duurt 1 uur.

€90 (1 uur)

1 uur coaching voor jongeren in Edegem

1 uur coaching voor jongeren via videocall

Coaching voor ouders

Een coaching sessie duurt 1 uur.

€90 (1 uur)

1 uur coaching voor ouders in Edegem

1 uur coaching voor ouders via videocall

Workshopreeks "Leren studeren"

In de workshopreeks "Leren studeren" geeft Fran je tips, technieken en de juiste mindset om leerstof te plannen, verwerken, implementeren en toetsen. Je studietijd levert daardoor meer resultaat op, waardoor je motivatie vergroot.

Aantal deelnemers: min. 4, max. 8

€120 per deel (2 uur)

3+1 deel gratis

Deel 1: Uitstelgedrag, motivatie en concentratie

Deel 2: Plannen, samenvatten en timemanagement

Deel 3: Trucjes om efficiënt te studeren

Deel 4: Mindset tijdens het studeren

Workshopreeks "Mentaal optimaal"

In de workshopreeks "Mentaal optimaal" leer je van Fran hoe je onprettige situaties kan aanpakken, om zo jezelf weer op de rails te krijgen. Je leert kleine aanpassingen maken die gemakkelijk te implementeren zijn in je dagelijkse leven en die toch een groot verschil maken.

Aantal deelnemers: min. 4, max. 8

€120 per deel (2 uur)

3+1 deel gratis

Deel 1: Uitstelgedrag, motivatie en concentratie

Deel 2: Angsten en stress

Deel 3: Perfectionisme en piekergedrag

Deel 4: Zelfvertrouwen en vriendschappen

Praatcafé

Samen met andere jongeren ga je in onze gezellige Integrales praktijk in groepsgesprek met Fran. Je leert van wat andere jongeren ervaren hebben en hoe ze hiermee zijn omgegaan. Als je reeds workshops volgde bij Fran, kan je de inzichten die je daar verwierf opfrissen en verfijnen.

Aantal deelnemers: min. 3, max. 8

€30 (1 uur)

Praatcafé