Fran
Lamoline

Fran met wensballon
Fran heeft 20 jaar ervaring in het begeleiden van kinderen, jongeren en ouders. Ze is mama van twee tieners.
Welzijn
Lager onderwijs
1e graad sec. ond.
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Edegem
Online
Gezin
Lager onderwijs
1e graad sec. ond.
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Edegem
Online

Opleiding en ervaring

 

Hallo, ik ben Fran. 20 jaar geleden startte ik met lesgeven in het lager onderwijs. Ik had de tofste job. Gaandeweg merkte ik dat ik weinig kon investeren in het welzijn van jongeren. Daarom werd ik zorgcoördinator. Dat leek nog steeds niet voldoende. Ik wilde méér betekenen voor hen. In het onderwijs ontbrak iets. Mensen zijn geen standaard product en hoeven dus niet in een systeem te passen. Toch heb ik lang dat gevoel daar wél gehad. Ik stapte uit het onderwijs en schoolde me om. Ik volgde tal van opleidingen in binnen- en buitenland en werd Mental Coach en Kindertolk. Ik specialiseerde mij in hoogsensitiviteit, opvoeding en communicatie. Zo ontstond mijn coachingspraktijk IO ( het Italiaans voor ‘Ik’). Waar de ‘ik’ centraal staat.

Ondersteuning voor jongeren en ouders

 

Ik ondersteun jongeren, volwassenen, ouders en gezinnen (1-op-1 én in groep) die op zoek zijn naar zelfvertrouwen, weerbaarheid en evenwicht. Hoe grenzen aangeven, omgaan met stress, perfectionisme en faalangst. Wat kan ik doen bij piekeren of heftige emoties? Hoe ga ik om met onprettige situaties waar ik geen vat op heb?

Kortom: Hoe opnieuw leven in plaats van te overleven. Ik geef tips, tools en inzichten om je rugzak te vullen zodat je zélf een wereld kan maken die voor je werkt.

Daarnaast begeleid ik ouders en jongeren in het verbeteren van onderlinge communicatie. Samen bekijken we wat de onderliggende frustraties zijn en zoeken we naar waar het écht om draait.  We bekijken valkuilen en zorgen ook voor herstelmomenten.  Op die manier ontstaat er een positieve, open sfeer waar elke boodschap gebracht en gehoord kan worden en dat komt de relatie alleen maar ten goede.

Kindertolk voor ouders

 

Naast mental coach ben ik ook Kindertolk.  Dat deel zet ik in bij kinderen die niet willen praten, hulp weigeren, of nog te jong zijn om te coachen (baby’s, peuters, kleuters,…).  Ik ga dan met één van de ouders aan de slag. Ik vertaal wat het kind door zijn of haar gedrag aan de omgeving duidelijk wil maken. Dit kan gaan over slapeloosheid, driftbuien, faalangst tot zelfs een ziekte die herhaaldelijk terugkomt… Doordat de ouder zaken anders gaat aanpakken, verandert het gedrag van het kind.  Een prachtig traject!

Ik geef ouders graag een inkijk in het brein en denkpatroon van kinderen en jongeren.  Geen grootse theorieën, wel kleine aanpassingen die een groot verschil betekenen. Als mama van twee tieners weet ik wat het is om als professional én als ouder, jongeren in deze tijd en maatschappij te begeleiden en groot te brengen. Als je dat ook op een efficiënte en snelle manier kan doen, is dat een pluspunt. Welkom!

 • Stop met zoeken! Fran brengt het licht 🙂
  Elke R (30j)
 • Lieve Fran, dankjewel voor je tijd en luisterend oor tijdens de sessies. Jij hebt de gave heel snel en efficiënt te werken. De rest is tijd die je nodig hebt om als cliënt het proces zijn gang te laten gaan en te integreren wat je nodig hebt. Ik ken niemand die meer ‘zonder oordeel’ is dan Fran.
  Annelies V (42j)
 • Ik heb een beetje last gehad met het ‘etiketten-kleven’. Mijn zoon is gevoelig, er is niets mis met hem! Nadat S de workshop Buitengewoon Krachtig had gevolgd wilde hij niet meer naar de speeltherapie. Hij is nu vaste gast bij Fran. Zij geeft tips waar hij écht iets mee is. Niets wolligs of soft. S ontdekt beetje bij beetje dat hij een mooie kracht heeft.
  Kelly D (mama van S 10j)
 • Mijn zoon liep gebukt onder een soort ‘zware mantel’. Hij huilde veel en kon niet aangeven wat er was. We zaten met onze handen in ons haar. Fran hielp ons met een Kindertolktraject. Wat een fantastische ervaring. Kinderen helpen via de ouders… wij zijn dankbaar voor het mooie cadeau dat Fran ons gaf. J is zonder dat hij Fran ooit zag weer een blije en onbezorgde kleuter.
  Veronique W (38j)
 • De weinige woorden die Fran uitspreekt, zijn er altijd BOENK op! Wat ze doet is zo veel waard, want mijn LEVEN is gewoon veel waard. Ze heeft mij doen inzien dat hoogsensitiviteit een superpower is!
  Ken D (45j)

Aanbod

 
Beschrijving
Tarief
Afspraak maken
Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 50 minuten.

€50

Kennismakingsgesprek in Edegem

Kennismakingsgesprek via videocall

Coaching voor jongeren

Een coaching sessie duurt 1 uur.

€90

1 uur coaching voor jongeren in Edegem

1 uur coaching voor jongeren via videocall

Coaching voor ouders

Een coaching sessie duurt 1 uur.

€90

1 uur coaching voor ouders in Edegem

1 uur coaching voor ouders via videocall