Jort
Van Den Kieboom

Jort
Jort is fysicus en klimmer.
Bijles wiskunde
3e graad sec. ond.
Bachelor
Master
Edegem
Online
Bijles fysica
3e graad sec. ond.
Bachelor
Master
Edegem
Online
Bijles statistiek
3e graad sec. ond.
Bachelor
Master
Edegem
Online
Begeleid studeren wiskunde
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Bachelor
Edegem
Begeleid studeren fysica
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Bachelor
Edegem
Bijles materiaalleer
Bachelor
Master
Edegem
Online
Bijles micro-economie
Bachelor
Master
Edegem
Online
Bijles biomechanica
Bachelor
Master
Edegem
Online

Opleiding

 

Jort Van Den Kieboom studeerde af als master in de fysica aan de Universiteit Antwerpen en de Uppsala University in Zweden.

Jort is van kindsaf gefascineerd door alles wat met ruimte en tijd te maken heeft. In zijn master ging hij de cutting edge van de astrofysica en de ongerepte Zweedse natuur opzoeken in Uppsala. Daar werkte hij tevens in een onderzoeksgroep die gericht is op nanofysica, het onderzoeksgebied waarin de wereld op zeer kleine schaal beschreven wordt.

Voor zijn thesis trok hij naar het Atlasgebergte in Marokko om sterren te observeren en statistisch te analyseren. De contacten die hij er legde, zouden later met hun kennis over de streek een toegangspoort vormen om er de prachtige natuur weer op te zoeken en bergen te beklimmen.

Lesgeven & enthousiasmeren

 

Het bijles geven is bij Jort gestart vanuit het verlangen om vrienden verder te helpen met hun vragen. Reeds op jonge leeftijd ging hij op regelmatige basis naar vrienden om er verschillende uren in de wiskunde te duiken en zaken te verduidelijken.

Later, toen Jort aan de Universiteit Antwerpen ging studeren, breidde hij zijn werkveld uit met fysica, statistiek en complexere wiskunde. Hoewel dit vaak slechts om enkele uren per week ging, vond hij het fantastisch om zijn voorliefde voor het lesgeven tot uiting te brengen en daarbovenop het gevoel te krijgen mensen verder te kunnen helpen.

In het proces van uitleg geven, merkte hij al snel dat hij heel erg hield van de interactie met studenten en hun verschillende persoonlijkheden. Jort gelooft sterk in het incorporeren van een coachend aspect in zijn lessen.

Jort gaf als interim les aan het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege (OLVE) in Edegem. De expertise die hij hierbij opdeed als titularis van de wetenschappelijke 8-uur-wiskunde richting, verwerkt hij in de bijles bij het verduidelijken van concepten en het aanleren van methodes van werken.

Naast het verder helpen van wiskundeknobbels en studenten in nood, vindt Jort het enorm verrijkend om in spel en leren met jonge kinderen om te gaan. Zo kon je hem in volle glorie bezig zien bij het presenteren van kinderproeven en het demonstreren van heuse experimenten op Wetenschapsdagen en de Kinderuniversiteit.

Integrales

 

Na zijn studie begon Jort met hart en ziel bij Integrales. Hij smijt zich vol in het lesgeven en neemt de tijd om je als student ook buiten de les verder te begeleiden. Dit doet hij aan de hand van gepersonaliseerde To Do’s en het geven van uitleg over vragen waar je in thuiswerk op stoot. Jort staat klaar om je uit de nood te helpen met video’s, spraakberichten en foto’s van geschreven uitleg. Tot slot kan je in de voorbereiding van je examens vaak op de vreemdste uren een hulplijn inschakelen; een bijzondere toewijding die studenten erg op prijs kunnen stellen.

  • ’s Morgensvroeg of ‘s avonds laat, voor u maakt het niets uit want u staat altijd paraat.
    Aeneas Marcoux

Jort heeft jarenlang ervaring in bijles geven en in de omgang met studenten en ouders. Voor de derde graad heeft hij op die manier een goed zicht gekregen op de verschillende handboeken die gebruikt worden, de focus die gelegd wordt in de klas en veelvoorkomende moeilijkheden voor studenten.

Daarnaast heeft Jort na zijn studie specifiek voor het hoger onderwijs veel tijd genomen om verder expertise op te bouwen in de verschillende facetten van wiskunde, fysica en probleemoplossend denken. Voor tal van richtingen heeft hij op die manier een map in zijn hoofd kunnen maken met een duidelijk verhaal, zij het voor bachelor, master, derde graad, schakelprogramma of examencommissie.

Als student mag je je verwachten aan een enthousiaste lesgever die het belangrijk vindt om je een op maat gemaakte structuur aan te bieden. Terwijl je wordt klaargestoomd voor toetsen en examens, beleef je een stukje van Jorts passie voor fysica en de krachtige wiskundige basis die daarvoor noodzakelijk is. Jort start steeds vanaf het niveau van elke individuele student. Hij bouwt stapsgewijs het inzicht in de leerstof op, tot de student in staat is om zelfstandig toets- en examenvragen op te lossen.

Bij Jort leer je veel bij én krijg je zin om nog meer bij te leren!

Avontuur & uitdaging

 

De verbazing over de onuitputtelijke pracht van de natuur vormt een rode draad doorheen Jorts leven. In zijn vrije tijd kan je Jort ergens in een bos, op een berg of aan een klimmuur terugvinden. Als slingerende aap voelt hij zich helemaal in zijn nopjes. Naast klimmen en lopen is hij doorheen zijn leven gefascineerd geweest door vele vormen van beweging en onderzocht hij als een echte wetenschapper met een artistieke twist de invloeden van koude, stilte, ademhaling en ontbering op zijn lichaam en geest.

Jort leest, denkt, schrijft en interageert graag over perceptie en het ruimer maken van zijn wereldbeeld. Met deze ietwat ongewone interesse streeft Jort naar een helder en liefdevol contact met mensen om hem heen. Zoals een Einstein die op zoek is naar het incorporeren en vervolgens uitbreiden van Newtons ideeën in zijn map van de wereld, zo zoekt Jort doorheen zijn leven naar een meer omvattende versie van zijn map of meaning.

Aanbod

 
Beschrijving
Tarief
Afspraak maken
Kennismakingsgesprek

Tijdens dit gesprek leer je Jort kennen en worden de schoolresultaten besproken. Jort peilt naar de inschatting van de ouder(s) en de mening van de jongere zelf. Vervolgens combineert Jort dit met zijn eigen ervaring, om tot een concreet voorstel van begeleiding te komen.

Gratis en vrijblijvend

Kennismakingsgesprek via videocall

Privéles

Intensieve privéles met maximale leerwinst. Ideaal om een leerachterstand in te halen. Verslag van de bijles met opmerkingen en aanbevelingen wordt nadien bezorgd aan de leerling en/of ouder(s).

€140 voor een privéles van 2 uur

OF

Voordeelpakket: 10 x 2 uur met 10% korting

2u privéles in Edegem

2u privéles via videocall

VOORDEELPAKKET: 10 PRIVÉLESSEN VAN 2U

Begeleide studiesessie

Geconcentreerd en efficiënt studeren onder begeleiding. Deelnemers krijgen beurtelings uitleg over de leerstof en tips om hun studiemethode te verbeteren.

Maximaal vier deelnemers.

€70 voor een begeleide studiesessie van 2 uur

Begeleide studiesessie in Edegem, zitplaats zonder computer

Begeleide studiesessie in Edegem, zitplaats met computer

Groepsles

Bedoeld voor studenten van gelijkaardig niveau die over hetzelfde onderwerp bijles wensen. Je stelt zelf een groep samen van maximaal 6 personen.

€80 p.p. voor een groepsles van twee uur met 2 of 3 deelnemers

€65 p.p. voor een groepsles van 2 uur met 4 of meer deelnemers

Groepsles aanvragen