Jort Van Den Kieboom

Bijles fysica
3e graad sec. ond.
1e Bachelor
2e Bachelor
3e Bachelor
1e Master
Edegem
Online
Bijles wiskunde
3e graad sec. ond.
1e Bachelor
2e Bachelor
3e Bachelor
1e Master
Edegem
Online
Bijles statistiek
3e graad sec. ond.
1e Bachelor
2e Bachelor
3e Bachelor
1e Master
Edegem
Online

Opleiding

 

Jort Van Den Kieboom studeerde af als master in de fysica aan de Universiteit Antwerpen en de Uppsala University in Zweden.

Jort is van kindsaf gefascineerd door alles wat met ruimte en tijd te maken heeft. In zijn master ging hij de cutting edge van de astrofysica en de ongerepte Zweedse natuur opzoeken in Uppsala. Daar werkte hij tevens in een onderzoeksgroep die gericht is op nanofysica, het onderzoeksgebied waarin de wereld op zeer kleine schaal beschreven wordt.

Voor zijn thesis trok hij naar het Atlasgebergte in Marokko om sterren te observeren en statistisch te analyseren. De contacten die hij er legde, zouden later met hun kennis over de streek een toegangspoort vormen om er de prachtige natuur weer op te zoeken en bergen te beklimmen.

Lesgeven & enthousiasmeren

 

Jort gaf les aan de wetenschappelijke 8-uur-wiskunde richting van OLVE. De expertise die hij als titularis hierbij opdeed, verwerkt hij tegenwoordig in de bijles bij het verduidelijken van concepten en het aanleren van methodes van werken.

Naast het verder helpen van wiskundeknobbels en studenten in nood, vindt Jort het enorm verrijkend om in spel en leren met jonge kinderen om te gaan. In afwachting van het in vervulling gaan van één van zijn dromen, namelijk om zelf papa te worden, amuseert hij zich al met het jong geweld van andere mensen. Zo kon je hem in volle glorie bezig zien bij het presenteren van kinderproeven en het demonstreren van heuse experimenten op Wetenschapsdagen en de Kinderuniversiteit.

Graag zouden we deze lijn van presenteren en demonstreren verder zetten in de nieuwe studio die momenteel achter de schermen tot stand komt.

 

Integrales

 

Het bijles geven is bij Jort gestart vanuit een verlangen om vrienden met vragen verder te helpen. In het uitleg geven, merkte hij al snel dat hij heel erg hield van de interactie met studenten en hun verschillende persoonlijkheden. Jort gelooft sterk in het incorporeren van een coachend aspect in zijn lessen. Daarnaast neemt hij de tijd om je buiten de les verder te begeleiden. Als student mag je je verwachten aan een enthousiaste kerel die het belangrijk vindt om te werken binnen een op maat gemaakte structuur.

De verbazing over de onuitputtelijke pracht van de natuur vormt een rode draad doorheen Jorts leven. Hij wil zijn passie voor fysica en de krachtige wiskundige basis die daarvoor noodzakelijk is, graag delen met studenten. Bij Jort leer je veel bij én krijg je zin om nog meer bij te leren!

Jort start steeds vanaf het niveau van elke individuele student. Hij bouwt stapsgewijs het inzicht in de leerstof op, tot de student in staat is om zelfstandig test- en examenvragen op te lossen.

 

 

 

Jort geeft bijles

Avontuur & uitdaging

 

In zijn vrije tijd kan je Jort ergens in een bos, op een berg of aan een klimmuur terugvinden. Als slingerende aap voelt hij zich helemaal in zijn nopjes. Naast klimmen en lopen is hij doorheen zijn leven gefascineerd geweest door vele vormen van beweging en onderzocht hij als een echte wetenschapper met een artistieke twist de invloeden van koude, stilte, ademhaling en ontbering op zijn lichaam en geest.

Jort leest, denkt, schrijft en interageert graag over perceptie en het ruimer maken van zijn wereldbeeld. Zoals een Einstein die op zoek is naar het incorporeren en vervolgens uitbreiden van Newtons ideeën in zijn map van de wereld, zo zoekt Jort doorheen zijn leven naar een meer omvattende versie van zijn map of meaning.

Aanbod

 
Beschrijving
Tarief
Afspraak maken
Kennismakingsgesprek

Tijdens dit gesprek leer je Jort kennen en worden de schoolresultaten besproken. Jort peilt naar de inschatting van de ouder(s) en de mening van de jongere zelf. Vervolgens combineert Jort dit met zijn eigen ervaring, om tot een concreet voorstel van begeleiding te komen.

Gratis en vrijblijvend

Kennismakingsgesprek in Edegem

Kennismakingsgesprek via videocall

Privéles

Intensieve privéles met maximale leerwinst. Ideaal om een leerachterstand in te halen. Verslag van de bijles met opmerkingen en aanbevelingen wordt nadien bezorgd aan de leerling en/of ouder(s).

€100 voor een privéles van twee uur

Privéles in Edegem

Privéles via videocall

Begeleide studiesessie

Geconcentreerd en efficiënt studeren onder begeleiding. Deelnemers krijgen beurtelings uitleg over de leerstof en tips om hun studiemethode te verbeteren.

Maximaal vier deelnemers.

€50 voor een begeleide studiesessie van twee uur

Begeleide studiesessie in Edegem, zitplaats zonder computer

Begeleide studiesessie in Edegem, zitplaats met computer