Ivetta
Ilienkova

Ivetta in de Integrales praktijk
Ivetta is een gepassioneerde leerkracht Frans en geeft bijles in Gent en online.
Bijles Frans
1e graad sec. ond.
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Bachelor
Gent
Online
Ivetta studeert af

Opleiding en ervaring

 

Bonjour! Mijn naam is Ivetta en ik ben een gepassioneerde leerkracht Frans. Hiervoor heb ik mijn Masterdiploma in Meertalige communicatie Frans-Nederlands-Russisch behaald aan de UGent. Deze opleiding zorgt voor een grondige kennis en expertise van de gekozen talen, waarbij alle aspecten van taal grondig worden aangeleerd. Grammatica, woordenschat, cultuur, geschiedenis,... alles komt aan bod. Dit allemaal heeft me klaargestoomd tot een echte taalprofessional.

In het reguliere onderwijs gaf ik reeds les aan leerlingen uit alle verschillende onderwijsvormen en graden. Momenteel geef ik les in het buitengewoon onderwijs, waardoor ik naast inhoudelijke expertise ook extra ondersteuning kan bieden aan leerlingen die best op een specifieke manier begeleid worden. Tot slot heb ik ervaring als bijlesleraar aan leerlingen uit allerlei verschillende studierichtingen en studiejaren. Ook leerlingen die examens afleggen bij de examencommissie begeleid ik graag.

  • Dag Ivetta, ik wou je laten weten dat Seyda geslaagd is. Zo een opluchting, ze had enorm stress. Bedankt voor je hulp!
    Ayla, mama van Seyda

Aanpak

 

Ik hanteer een aanpak waar ik vertrek vanuit de concrete noden van de leerling. Het is altijd een geïndividualiseerd traject. Ik vind het belangrijk dat de leerling zich comfortabel voelt omdat dit noodzakelijk is om vooruitgang te boeken. Zo neem ik de angst om fouten te maken al voor een groot deel weg, en bereikt de leerling sneller een betere beheersing.

Tijdens de lessen is er vooral ruimte voor praktijk waarbij de oefeningen afhangen van het thema. Ik werk met de deductieve methode, dit wil zeggen dat ik de leerling gids naar het juiste antwoord. In het begin help ik de leerling op weg met het denkproces, en beetje bij beetje geef ik de leerling het vertrouwen om zelf de oplossingsstrategie bedenken, waarbij ik slechts corrigerend optreed.

Leerlingen die examens bij de examencommissie afleggen, krijgen een geïndividualiseerd traject waarbij er eerst gepeild wordt naar het niveau en de doelstellingen. Er wordt een werkplan opgesteld waarbij we werken per thema, met speciale aandacht voor de interesses van de leerling. Er komen verschillende thema’s aan bod waarbij er telkens nieuwe woordenschat en grammatica wordt aangelegd en ingeoefend.

Ivetta in de Integrales praktijk

Hobby's

 

In mijn vrije tijd teken ik heel graag. Ik volg tekenlessen in een atelier en werk er ook als ondersteunend vrijwilliger. Het liefst teken ik mensen.

Naast lesgeven en tekenen, lees ik ook heel graag.