Domien
Van der Elst

Domien Van der Elst
Domien is fysicus en avonturier.
Bijles fysica
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Edegem
Bijles wiskunde
1e graad sec. ond.
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Edegem
Bijles statistiek
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Edegem
Begeleid studeren fysica
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Edegem
Begeleid studeren wiskunde
1e graad sec. ond.
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Edegem

Studies

 

Domien Van der Elst liep school in het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege (OLVE) in Edegem, waar hij afstudeerde in de richting Wetenschappen-Wiskunde met 8u wiskunde per week. Tijdens zijn schooltijd behaalde Domien de derde plaats in de Vlaamse Fysica Olympiade en was hij tevens finalist in de Vlaamse Wiskunde Olympiade.

Vervolgens trok Domien naar de Universiteit Antwerpen en de Université Pierre et Marie Curie in Parijs, waar hij het dubbele diploma Master of Science in de fysica behaalde in de specialisaties Onderwijs en Nanofysica. De tijd die Domien doorbracht in Parijs, heeft een grote indruk op hem nagelaten. De torenhoge werkdruk van de universiteit en moeilijke omstandigheden, hebben een hechte band gesmeed tussen Domien en zijn medestudenten. Domien leerde dat slagen voor een examen een onmogelijke opdracht kan lijken en hoeveel je alsnog kan bereiken door tot het uiterste te gaan en elkaar te helpen.

Tot slot vervolledigde Domien zijn onderwijsspecialisatie door het lerarendiploma te behalen aan de Universiteit Antwerpen.

 • Dank u Domien voor de hulp! Élise heeft er veel aan gehad en ze heeft een goed examen afgelegd. Ze behaalde 63%.
  Isabelle, moeder van Élise
 • Beste Domien,
  Laurens is geslaagd met een A-attest. Er is geen deliberatie nodig geweest en hij heeft geen verplicht vakantiewerk. Wij zijn u zeer dankbaar voor de begeleiding. Zonder dat extraatje had het wellicht niet gelukt! U slaagde erin de fysica-materie dermate over te brengen dat het Laurens geweldig boeit.
  Het was echt fijn om Laurens telkens zo enthousiast te zien na een bijles.
  Wendy, mama van Laurens
 • Beste Domien, uw bijles heeft vruchten afgeworpen. Voorheen haalde Wouter amper 24% op zijn rapport, nu met zijn examen toch al 61%. Een opmerkelijke vooruitgang waardoor de klassenraad is afgestapt van hun eerder voornemen om een heroriënteringsadvies mee te geven. Indien Wouter een nieuw probleem meldt, zal ik opnieuw een afspraak met u maken.
  Bob, vader van Wouter
 • Toen ik Elise Marie gisteren kwam halen vertelde ze me in de auto hoe blij dat ze is met u als bijlesleraar. Als ouder hoor je dat graag ...
  Fatika, mama van Elise Marie
 • Beste Domien, Loïs had een heel goed rapport. Voor fysica, altijd al haar grootste struikelblok, haalde ze 57 procent, beduidend beter dan haar punten vorig jaar. Als ouder ben ik ontzettend blij dat ze bij jou is terecht gekomen. Ze zegt dat je de leerstof heel duidelijk uitlegt, en dat ze het nu veel beter begrijpt. Haar eigen leerkracht fysica zei verbaasd te zijn over haar vorderingen. Bedankt voor alle goeds.
  Diane, mama van Loïs

Leerkracht, docent & wetenschapscommunicator

 

Al tijdens zijn studies besloot Domien als bijlesgever zijn passie voor fysica en wiskunde te delen met jongeren. Vervolgens ging hij als interimaris lesgeven op middelbare scholen. Zo werd Domien goed vertrouwd met de manieren waarop de leerstof op verschillende scholen wordt aangebracht.

Daarnaast werd Domien halftijds docent aan de Universiteit Antwerpen in het departement Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Die functie bekleedt Domien nog steeds. Hoewel hij er de buisvakken Fysica en Statistiek doceert, hebben de afstuderende studenten Domien beloond met een Gobelijntje: de prijs voor de beste docent.

In 2021 werd Domien na een uitgebreide selectieprocedure uitverkoren om de Fusieshow te presenteren op de Universiteit Antwerpen. Uit heel Vlaanderen komen duizenden jongeren kijken naar deze show over kernfusie, misschien wel dé energiebron van de toekomst!

 • Beste Domien,
  Dorien evolueert voor fysica van 39% in het eerste semester naar 51% in het tweede semester. Dorien is heel blij dat de klasseraad haar niet geclausuleerd heeft voor wetenschappelijke richtingen. Dit resultaat was zonder uw verhelderende uitleg niet mogelijk geweest. Vandaar dat ik u wil bedanken om haar te hebben begeleid. Welgemeende dankjewel.
  Peter, papa van Dorien
 • Beste Domien, Charlotte behaalde een A-attest met 59% voor Fysica. Bedankt voor alle inspanningen en fijne vakantie!
  Erna, mama van Charlotte
 • Beste Domien, wij hebben goed nieuws. Vladimir is er geraakt, hij heeft zijn diploma behaald. Bedankt voor de goede zorgen en alvast een fijne vakantie!
  Laure, mama van Vladimir
 • Beste Domien, hartelijk dank voor uw verslagen en voor de kwaliteitsvolle bijlessen. Romane heeft alle vertrouwen in haar examen wiskunde. Ze vertelde me dat ze alles goed begrepen heeft en dat ze verder geen extra bijlessen nodig heeft.
  Sophie, mama van Romane
 • Hartelijk dank voor uw hulp. Je hebt Anthony een grote portie zelfvertrouwen bezorgd. Super bedankt!
  Catherine, mama van Anthony
 • Dag Domien, ik wil u graag melden dat Fee een A-attest heeft gehaald, hoewel er met Pasen nog was gezegd dat ze een B-attest zou halen voor wiskunde en mss fysica.
  Haar wiskunde en fysica waren dit trimester dus een stuk beter. Ze was dus voor beide vakken geslaagd. Ze heeft met dit A-attest haar zelfvertrouwen terug en dit heeft ze ook aan u te danken. Bedankt om haar weer op weg te helpen.
  Ilse, moeder van Fee

Bijlesleraar & oprichter van Integrales

 

Begin 2018 werd Domien zelfstandig bijlesleraar om ook op die manier zijn steentje bij te dragen aan het onderwijs. Domien was 25 jaar en had in die begindagen nog geen budget. Daarom bouwde hij zijn slaapkamer in zijn ouderlijk huis om tot bijleslokaal en sliep voortaan op de zetel. Ouders en leerlingen ervaarden deze toewijding en maakten meteen veel mond-aan-mond reclame voor de bijlessen van Domien. Op korte tijd deed Domien zo enorm veel ervaring op en leerde hij de werkwijze van verschillende handboeken, scholen en studierichtingen kennen. Tijdens de drukste weken gaf Domien 68 uur les, 4 keer meer dan een voltijds leerkracht in het middelbaar. De vele lessen combineren met alle taken achter de schermen van een onderneming was een heuse beproeving, maar het helpen van jongeren gaf veel voldoening!

Een tijdje later nam Domien zijn intrek in een multidisciplinaire groepspraktijk in Mortsel. Hij was er de enige bijlesgever en merkte al snel dat hij in zijn eentje niet kon voldoen aan de vraag naar bijles. Bovendien vormde hij ideeën over hoe de ideale studie-omgeving eruit moest zien, die niet realiseerbaar waren in de groepspraktijk in Mortsel. Daarom waagde hij eind 2019 de sprong om een eigen groepspraktijk op te richten in Edegem, waar verschillende lesgevers en coaches jongeren zouden kunnen helpen. Deze nieuwe praktijk groeide uit tot Integrales en werd een groot succes. Vele teamleden namen er hun intrek en jongeren vinden er de hulp die ze verdienen.

 • Beste Domien, Gitte kwam eergisteren ongelooflijk content van school, haar test van wiskunde was uitzonderlijk goed gegaan. Zij was één van de enigen in de klas die het begreep en kon oplossen. De toets ging namelijk over de leerstof die jij met haar zo goed opgefrist had.
  Gisteren werd dat dan ook bevestigd via de punten 17/20 (we denken dat dit haar hoogste score ooit is!). Het belangrijkste is dat ze wiskunde zelfs leuk lijkt te vinden en dat is helemaal een unicum!
  Bart, papa van Gitte
 • Beste Domien, Louis was superenthousiast over de les! Hij vond de oefeningen met de prijzen van de schilderwerken en de berekeningen van de oppervlaktes de max! Het concreet maken van de mogelijke toepassingen van wiskunde in real life maakt een wereld van verschil. Knap! Hij laat ook weten dat de toets vandaag goed is gegaan, hij was in zijn nopjes. Je hebt echt een motiverende uitwerking op hem. Héél erg fijn, dikke dankjewel!
  Inge, mama van Louis
 • Wij zijn zeer tevreden over de bijles! Victor heeft al een hele boel zelfvertrouwen teruggekregen. Hij heeft er terug geloof in dat hij het kan. Dit resulteerde onmiddellijk in zeer mooie resultaten voor zowel wiskunde als fysica. Laatse test wiskunde 83% en laatste test fysica 81%. Wij hebben nooit de moed laten zakken en jij gelooft ook duidelijk in hem, wat ons uitermate plezier doet! Hij komt terug opgewekt van school en daar doen we het voor.
  Brenda, mama van Victor
 • Vooreerst wens ik u te bedanken. Wanneer ik u gecontacteerd heb, was Julie haar zelfvertrouwen grotendeels verloren en dat weerspiegelde zich in haar schoolresultaten. Dankzij u heeft Julie haar achterstand kunnen inhalen en heeft haar zelfvertrouwen een boost gekregen. Dat resulteerde ook in uitstekende punten: voor dagelijks werk behaalt ze 80% en voor haar examen 70%. Dank je wel voor alles.
  Marine, mama van Julie
 • Mijn wiskunde examen ging gemakkelijk. Ik had voor mijn examen 67% in totaal. Zeker veel beter dan mijn vorige wiskunde examen. Ik ben van plan om u terug te contacteren als ik hulp nodig heb volgend schooljaar. Ik vond het fijn om bij u les te volgen. Dank u wel voor uw hulp!
  Talia, derde middelbaar

Videoproducer

 

In het verleden produceerde Domien educatieve en ludieke video's voor online leerplatformen en YouTube kanaal Hola Pola. Hij verzorgde hierbij zowel het schrijven van de scripts als de presentatie.

Momenteel werkt hij aan de uitbouw van de Integrales Academy, ons eigen online leerplatform!

 • Mijn examen ging stukken beter dan mijn vorige examen fysica in maart! Superhard bedankt voor de moeite!
  Maité, vierde middelbaar
 • Alle examens waren heeeel goed, fysica ging wel en ik was er door. Mijn leerkracht zei dat het goed was en ik heb geen enkele vakantietaak!
  Laurens, vijfde middelbaar
 • Beste Domien, ik wou je melden dat ik een heel goed examen wiskunde heb afgelegd, namelijk 62%. Ik ben zeer tevreden, het geeft me zelfvertrouwen voor volgend jaar! Dank u wel voor uw steun,uitleg en handige tips!
  Jasmine, vijfde middelbaar
 • Ik ben heel blij dat u mij een paar lessen heeft gegeven, want ze hebben mij geholpen! Bedankt! Hopelijk geniet u ook van uw vakantie!
  Melissa, zesde middelbaar
 • Graag wil ik je laten weten dat ik afgestudeerd ben in de richting Latijn-Wiskunde. Wiskunde en fysica waren niet mijn sterkste vakken en om eerlijk te zijn ook niet mijn grootste interesses. Op school geraakte ik snel gedemotiveerd door negatieve feedback van leerkrachten en zag ik de grote testen en examens vaak niet zitten. Ik durf oprecht toe te geven dat ik vaak zeg: "Zonder Domien had ik het waarschijnlijk nooit zonder vakantietaak of herexamens gehaald." Hiervoor wil ik je enorm bedanken. Je gaf me telkens weer motivatie en vertrouwen in mezelf, wat zich vertaalde in betere punten. Bedankt voor alles!
  Lisa, zesde middelbaar
 • Ik ben nooit de beste geweest in statistiek en door deze bijlessen ben ik geslaagd voor mijn examen. Alles wordt heel duidelijk en op een vriendelijke manier uitgelegd! Danku Domien!
  Anneleen, student communicatiewetenschappen

Pokerspeler & avonturier

 

Tijdens zijn studententijd bekwaamde Domien zich als pokerspeler. Hij verdiepte zich in kansrekening en gebruikte zijn computervaardigheden om zijn resultaten te analyseren en nieuwe strategieën te ontwikkelen. Zo slaagde Domien erin zich via online pokertornooien te kwalificeren voor grote live tornooien op exotische plaatsen zoals o.a. Malta, Cannes en Las Vegas. Met de opbrengst financierde Domien allerlei leuke activiteiten en avontuurlijke reizen.

Naast het wiskundige aspect, omvat poker ook psychologie en het interpreteren van lichaamstaal. De ervaring die Domien hierin opdeed als pokerspeler, komen hem ook als leraar van pas!

 • Het is altijd heel fijn om Rayan na de bijles af te halen en te horen dat het allemaal goed verlopen is en dat wiskunde voor hem terug begrijpbaar is. Hij komt altijd met veel zelfvertrouwen terug uit de bijles. Dankjewel hiervoor!
  Najoua, mama van Rayan
 • Dag Domien, bedankt alweer voor dit constructief verslag. Ik zal tot juni blijven bijlessen bij u boeken voor Jules. We hebben echt het gevoel dat het vruchten afwerpt en Jules komt na zijn les met moed en vertrouwen naar huis.
  Enorm bedankt om Jules zo te helpen!
  Isabelle, mama van Jules
 • DANK voor jullie ondersteuning, coaching en studiebegeleiding. Dit heeft ertoe bijgedragen dat Maxime zijn middelbaar tot een goed einde bracht!
  Isabelle, mama van Maxime
 • Hey Domien! Mijn laatste examen is goed afgelopen. Ik had een 14! Nu ben ik afgestudeerd. Uw hulp heeft dus zijn vruchten afgeworpen!
  Eva, studente Internationaal Zakenwezen

Canyoning

 

Tot slot is Domien gepassioneerd door canyoning, een relatief jonge bergsport waarbij een rivier stroomafwaarts wordt gevolgd doorheen een kloof (zonder boot!). Canyoneers dragen een wetsuit, klimgordel en helm. Door een combinatie van zwemmen, klauteren, springen en abseilen worden alle obstakels in de canyon overwonnen. Domien heeft jarenlange ervaring in het initiëren en begeleiden van Vlaamse jongeren en gezinnen die hun eerste stappen zetten in deze bergsport.

Daarnaast beoefent Domien ook canyoning op hoog niveau. Hij geeft canyoning opleidingen en onderneemt expedities naar de Himalaya en Albanië met het Belgian Canyoning Expedition Team. Daar worden nieuwe canyons in kaart gebracht op plaatsen waar nog nooit een mens was geweest. Domien traint hier regelmatig voor in canyonparadijzen zoals de Pyreneeën, de Alpen, de Azoren en Madeira.

 • Nog eens hartelijk bedankt voor alle goede lessen en tips die je aan anna gaf! Ze is geslaagd over de hele lijn!
  Anouk, mama van Anna
 • Eerst en vooral wil ik je enorm bedanken voor de bijlessen dit jaar, ze hebben mij echt enorm geholpen om door deze moeilijke periode toch de lessen te kunnen begrijpen. Ik heb voor mijn examen wiskunde 70% behaald een resultaat dat ik echt niet had verwacht, aangezien mijn examen wiskunde in december slechts 57% bedroeg. De bijlessen hebben dus zeker en vast geholpen, waarvoor dank!
  Rayan, vijfde middelbaar
 • Marnix heeft een A attest behaald. Ik heb eindelijk een Marnix gezien die echt gestudeerd heeft gedurende de examen periode. Hierbij wil ik je nogmaals van harte bedanken voor de begeleiding van Marnix. Het is zeker dankzij u dat hij dit A attest behaalde.
  Birgit, mama van Marnix
 • Ik behaalde voor wiskunde 71% en voor fysica 84% waar ik heel erg blij mee ben!
  Heel erg bedankt voor je hulp.
  June, vierde middelbaar
 • Tom behaalde 69% voor wiskunde, 74% voor fysica an 72% voor chemie. Het zijn goede punten voor wat een coronatijd met Tom heeft gedaan. Hij mag naar de richting wetenschappen-wiskunde 6. Dank in elk geval voor de bijlessen, ik ken jullie adres nu ;) Tom vond zowel de privélessen als de begeleide studiesessies zeer goed.
  Carla, mama van Tom
 • Hey Domien, ik heb net mijn punten gekregen! Ik behaalde een 13 op 20 voor het vak Fysica II! Door de bijlessen kreeg ik een ander zicht op Fysica, waardoor ik de leerstof beter begreep en makkelijker kon instuderen. Zonder jouw hulp was ik nooit geslaagd voor mijn examens Fysica! Heel erg bedankt!
  Silke, student biomedische wetenschappen

Aanbod

 
Beschrijving
Tarief
Afspraak maken
Kennismakingsgesprek

Je maakt kennis met Domien en bespreekt hoe hij jou best kan helpen. Ouders zijn uiteraard welkom.

Gratis en vrijblijvend

Kennismakingsgesprek in Edegem

Kennismakingsgesprek via videocall

Intensieve begeleiding

Intensieve begeleiding voor wiskunde en/of fysica.

Je geeft enkele dagen op voorhand het onderwerp van de bijles door, zodat Domien voor jou een gepersonaliseerde ervaring kan voorbereiden.

Maximaal twee leerlingen uit hetzelfde studiejaar, die elkaar op voorhand niet hoeven te kennen, worden gelijktijdig geholpen door Domien. Indien nodig wordt Domien hiervoor bijgestaan door een collega.

€100 voor twee uur intensieve begeleiding

Intensieve begeleiding voor derde middelbaar, in Edegem

Intensieve begeleiding voor derde middelbaar, Online

Intensieve begeleiding voor vierde middelbaar, in Edegem

Intensieve begeleiding voor vierde middelbaar, Online

Intensieve begeleiding voor vijfde middelbaar, in Edegem

Intensieve begeleiding voor vijfde middelbaar, Online

Intensieve begeleiding voor zesde middelbaar, in Edegem

Intensieve begeleiding voor zesde middelbaar, Online

Begeleide studiesessie

Geconcentreerd en efficiënt studeren onder begeleiding. Deelnemers krijgen beurtelings uitleg over de leerstof, tips om hun studiemethode te verbeteren en/of extra oefenmateriaal.

Maximaal zes deelnemers.

€50 voor een begeleide studiesessie van twee uur

Begeleide studiesessie in Edegem