Charlotte
Verhoeven

Charlotte
Charlotte is een sportieve talenknobbel, met een grenzeloos doorzettingsvermogen.
Bijles Engels
1e graad sec. ond.
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Edegem
Bijles Nederlands
1e graad sec. ond.
2e graad sec. ond.
3e graad sec. ond.
Edegem

Studies

 

In 2019 studeerde Charlotte af als leerkracht Nederlands – Engels aan de Karel de Grote Hogeschool. Talen zijn altijd een grote passie van haar geweest, maar ook het socio-emotioneel welbevinden van leerlingen draagt ze hoog in het vaandel. Ze ijvert voor fysieke en mentale gezondheid, zowel op school als daarbuiten.

 

Na haar studies is Charlotte voor enkele maanden naar Zuid-Afrika vertrokken, waar ze meewerkte aan projecten rond natuurbehoud en aan een onderwijsproject in de nabijgelegen sloppenwijken. Hierbij gaf ze Engels in een lagere en middelbare school en werkte ze projecten uit die tot op heden worden verdergezet door de lokale leerkrachten.

 

 

Ervaring en motivatie

 

Al tijdens haar studies gaf Charlotte bijles Nederlands, Engels en vakdidactiek aan medestudenten. Dit deed ze als tutor binnen de hogeschool zelf. Hierbij hechtte ze veel belang aan het werken met actuele onderwerpen, duidelijke schema’s en een doorgedreven inductieve manier van lesgeven.

 

Eind 2019 begon ze les te geven aan het Sint-Gabriëlcollege in Boechout. Tot op heden staat ze daar met veel plezier voor de klas. Hoewel dit haar veel voldoening geeft, merkte ze dat er vraag is naar ondersteuning die binnen de lespraktijk niet haalbaar is. Dit triggerde haar interesse in het geven van bijles. De voorbije jaren gaf ze regelmatig Tijdelijk Onderwijs Aan Huis (TOAH). Hierbij heeft Charlotte mogen ervaren hoe waardevol een-op-een ondersteuning kan zijn voor leerlingen. Door bijles te geven, kan ze dit ook aanbieden aan een bredere groep jongeren.

 

 

Cultuur en avontuur

 

Al van jongs af aan is Charlotte gebeten door de reis- en bergmicrobe. Reizen vindt ze de ideale manier om haar voorliefde voor antropologie en filosofie in de praktijk te brengen. Naar haar mening is er geen betere manier om jezelf en de wereld te leren kennen dan door je wereldbeeld te verruimen en je onder te dompelen in andere culturen. In een samenleving die constant verandert, vindt ze dat een enorme meerwaarde.

Naast reizen staat ook sport centraal in haar leven. Als ze niet voor de klas staat, is ze terug te vinden in de klimzaal of in de bergen. Klimmen, canyoning, snowboarden, hiken, lopen… zijn allemaal zaken die ze niet zou kunnen missen. Onder haar motto ‘Plannen is ontspannen’ vindt ze ook doorheen de drukste weken tijd om haar batterijen op te laden met een van haar vele hobby’s.