Carl De Geest

Studies en carrière

 

Carl De Geest studeerde af als industrieel ingenieur (Hogeschool Gent) en behaalde nadien het diploma lerarenopleiding/D-cursus. Tijdens zijn carrière in de landbouwsector, nam Carl ondersteunende rollen op in kwaliteitscontrole, sales en coördineerde verschillende buitenlandse projecten. Sindsdien behaalde hij met succes een postgraduaat studiekeuzebegeleiding (PXL Hasselt) en werd in 2020 als TaPas for Students coach geaccrediteerd door TaPasCity.

Het invullen van het Tapas for Students profiel hielp hem om zijn talenten op een andere manier te bekijken en zo de carrièreswitch te maken naar het coachen van jongeren. Als vrijwilliger begeleidde Carl workshops op middelbare scholen waarbij jongeren werden gestimuleerd om anders te kijken naar hun toekomstplannen en talenten.

Begeleiding van jongeren

 

In 2019 richtte Carl Studiegeest op. Sindsdien coacht hij jongeren bij het vinden van een passende studiemethode en bij het zoeken naar een geschikte studierichting voor het hoger onderwijs.

Carl geeft jongeren inzicht in hun eigen mogelijkheden. Hij gebruikt hiervoor liefst de TaPas for Students methode. Hierbij wordt aan de hand van een online vragenlijst een gedetailleerd profiel opgesteld. Op basis daarvan kunnen jongeren met meer zelfvertrouwen een persoonlijke studiemethode toepassen en een passende studierichting kiezen.

TaPas for Students studiemethode om met meer goesting te studeren

 

Het TaPas profiel brengt jouw unieke Talenten in beeld die vanuit Passie worden aangedreven. We definiëren talent als ‘het in alle omstandigheden sneller, beter en met minder inspanning dingen kunnen doen’. 

Aan de hand van de specifieke TaPas talenten vinden we de ideale TaPas studiemethode waardoor studenten terug goesting krijgen in studeren.

Met 90 specifieke studeerstrategieën, gelinkt aan de TaPas talenten, zorgen we ervoor dat studeren minder inspanning vraagt. Op een leukere manier schema’s of samenvattingen leren maken, verbanden zoeken, jezelf ondervragen of hoofdzaken uit de leerstof halen. De studenten leren ook de leerstof anders te benaderen, toepassingen te maken, zelf inzichtvragen te bedenken of te memoriseren.

Laatstejaars secundair of eerstejaars hoger onderwijs leren door de TaPas for Students vragenlijst in te vullen op een leukere manier te studeren en krijgen eveneens een goed zicht op de best passende studierichting hoger onderwijs. Daar bovenop begrijpen ze beter waar hun valkuilen zitten als ze onder druk komen te staan.

TaPas for Students voor een passende studiekeuze hoger onderwijs

 

Het keuzeproces voor hoger onderwijs is niet gemakkelijk en het maakt jongeren onzeker. Het is daarom belangrijk om de talenten en passies van de student in kaart te brengen. Dit kan aan de hand van ‘TaPas for Students’ van TaPasCity.

Wat doe je graag, wat kan je goed? Van welke manier van werken krijg je energie? Wat kost jou energie? TaPas for Students brengt dit op een wetenschappelijk onderbouwde manier voor jou in kaart. Het meet ook jouw interesse in bepaalde studiegebieden, zodat we jouw talenten en passie daar kunnen aan koppelen.

De vragenlijst van TaPas for Students kan de student (16-23 jaar)  online invullen. Nadien volgt er een gesprek, samen met de ouders, om het profiel te bespreken. We vertellen welke unieke combinatie van vaardigheden het talentenpalet van de jongere bepaalt en openen zo de weg naar een meer gefundeerde keuze.

Door deze begeleiding wordt de student bewuster van zichzelf en van zijn krachten. Hij/zij zal een school kunnen zoeken waarvan de cultuur bij hem of haar past. De kans dat dit voor een sterker zelfbeeld en meer zelfvertrouwen zorgt is reëel.

Eens het profiel besproken is, begeleiden we de student bij het zoeken van de studierichtingen die het best bij zijn/haar interesses passen. We kijken samen naar de beroepen die bij de gekozen studierichtingen en het TaPas for Students profiel aansluiten. Ten slotte maken we een balans op van de min- en pluspunten van de laatste 2 à 3 studierichtingen zodat de student zelf tot een definitieve keuze kan komen. 

TaPas for Students brengt dus in beeld wat voor jou misschien het moeilijkst is om duidelijk te krijgen: wat kan ik goed, wat doe ik graag, wat geeft me energie en hoe is dat verbonden met een mogelijke studierichting of studiemethode.

Vrije tijd

 

Carl fietst en zwemt graag in zijn vrije tijd. Hij geniet van lekker eten en tijd spenderen met zijn familie. De grootste ontspanning vindt hij in de vrije natuur of dicht bij het water.

Aanbod

 
Beschrijving
Tarief
Afspraak maken
Kennismakingsgesprek

Carl bespreekt met de leerling/student waarmee hij kan helpen en stelt een traject studiemethode of studiekeuze voor. Leerlingen uit het secundair onderwijs worden bij dit gesprek vergezeld door hun ouder(s). 

Tijdens dit gesprek legt Carl ook kort de Tapas for Students methode uit, waarbij een profiel wordt opgesteld van de jongere om hem/haar te helpen met studiemethode of -keuze. Na dit kennismakingsgesprek krijg je een kortingscode t.w.v. €30 voor de Tapas for Students methode.

Een kennismakingsgesprek met Carl duurt één uur.

€30

Kennismakingsgesprek in Edegem

Kennismakingsgesprek via videocall

Studiemethode

Carl helpt jongeren een gepaste, gepersonaliseerde studiemethode te vinden.

Studiemethode coaching kan losstaand geboekt worden, of in combinatie met een Tapas for Students pakket.

€120 voor twee uur privécoaching

2 uur coaching studiemethode in Edegem

2 uur coaching studiemethode via videocall

Tapas for Students

Dit pakket kan pas geboekt worden na een kennismakingsgesprek. Het pakket omvat:

  • Toegang tot de Tapas For Students vragenlijst, die je thuis invult. Carl bezorgt je hiervoor een link.
  • De analyse van je antwoorden op de vragenlijst. Op basis hiervan wordt jouw persoonlijk profiel opgesteld.
  • De uitgebreide analyse die Carl maakt van jouw profiel.
  • Een twee uur durend gesprek waarin je samen met Carl jouw persoonlijk profiel bespreekt. Je krijgt een overzicht van je talenten en leert hoe je die sneller en beter kan inzetten. Dit wapent je voor je zoektocht naar een geschikte studiemethode of studiekeuze.

Bij het boeken van dit pakket, kies je meteen de datum van het gesprek. Ouders mogen aanwezig zijn tijdens dit gesprek.

€260

Tapas for Students pakket

Studiekeuze
Dit afspraaktype kan pas geboekt worden na het bekomen van een Tapas for Students profiel. €60/uur

1 uur coaching studiekeuze in Edegem